Home » OSTrails kickoff meeting 2024

OSTrails kickoff meeting 2024

2 μήνες 2 εβδομάδες ago
picture of the meeting

Το νέο μας έργο OSΤrails για το Europe Project, μόλις ξεκίνησε τις δραστήριότητες του στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2024, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τα επόμενα 3 χρόνια αναμένονται πολλά νέα εργαλεία για τη διαχείριση του ερευνητικού προϊόντος. 

Το OSTrails στοχεύει στην ανάπτυξη διεργασιών και εργαλείων για το Σχεδιασμό, την Παρακολούθηση και την Αξιολόγηση της παραγωγής επιστημονικής γνώσης πέρα από την "τελευταία λέξη της τεχνολογίας", τη συνεργασία με διάφορα εθνικά και θεματικά πλαίσια, τη βελτίωση του υπάρχουσας υποδομής και τη σύνδεση βασικών στοιχείων. Αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των Σχεδίων Διαχείρισης Δεδομένων και μετατρέποντάς τα από στατικές σε ζωντανές αφηγήσεις, στοχεύει στη διασύνδεση πόρων "εφαρμόσιμης μηχανικής". 

Το έργο πρόκειται να δημιουργήσει ένα ανοιχτό, διαλειτουργικό και υψηλής ποιότητας οικοσύστημα Γραφημάτων Επιστημονικής Γνώσης, εμπλουτίζοντάς τα, ώστε να γίνουν στοιχεία των εφαρμογών των κοινοτήτων FAIR και να παραδώσει αρθρωτές και επεκτάσιμες δοκιμές FAIR, προς "εφαρμόσιμες μηχανικές" μετρικές, συμπληρούμενες από καθοδήγηση χρήστη. Το λογισμικό OpenDMP, που αναπτύχθηκε από κοινού με τη CITE, ενδυναμώνει την υπηρεσία OpenAIRE ARGOS και είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του OSTrails.

Για περισσότερα, ακολουθήστε το OSTrails ξεκινώντας από εδώ.