class="slider-image-front" alt="Open Science Lens" title="Open Science Lens">

Open Science Lens

GreenWaterDrone class="slider-image-front" alt="GreenWaterDrone" title="GreenWaterDrone">

GreenWaterDrone

alt class="slider-image-front" alt="Cloudroll" title="Cloudroll">

Cloudroll

argos logo class="slider-image-front" alt="ARGOS" title="ARGOS">

ARGOS

Νέα

 • image

  Το έργο μας NEANIAS ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία μετά την αξιολόγησή του από διεθνή ομάδα ειδικών, ορισμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αναγνώρισε τα εξαιρετικά αποτελέσματά του σε διάφορες κατευθύνσεις.Το έργο NEANIAS ήταν ένα σύνθετο 3ετές πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας, με συμμετοχή 21 εταίρων, το οποίο συντόνισε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ την τεχνική διαχείριση είχε ο Γιώργος Κακαλέτρης, Γενικός Δ/ντης Έρενας και Καινοτομίας της CITE.Συνολικά, το έργο NEANIAS ενσωμάτωσε 14 υπηρεσίες του στο Ευρωπαϊκό Νέφος Ανοιχτής Επιστήμης (EOSC), ενώ ευθυγράμμισε με αυτό ακόμη μεγαλύτερο αριθμό υπηρεσιών, προετοιμάζοντάς τες για μελλοντική ενσωμάτωση. Η προσφορά του περιλαμβάνει καινοτόμες λύσεις για τρεις τομείς έρευνας: Υποθαλάσσια, Ατμοσφαιρική και Διαστημική. Σε αυτές τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ετοιμότητας (TRL8) μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση ερευνητές σε όλο τον κόσμο και είναι καταχωρημένες στο EOSC marketplace.Επιπλέον, το έργο NEANIAS, με την πολυδιάστατη προσέγγισή του, εξοικείωσε ερευνητικές ομάδες και επιχειρηματικούς φορείς με τις έννοιες της Ανοιχτής Επιστήμης και την προσέγγιση και τα εργαλεία του EOSC, ενισχύοντας σημαντικά το οικοσύστημα του τελευταίου.Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ετών, η CITE, με την υποστήριξη μιας διεθνούς ομάδας διεθνώς αναγνωρισμένων ειδικών, ενορχήστρωσε τη θεμελίωση όσων πρεσβεύει το έργο NEANIAS και ηγήθηκε πολλών τεχνικών δράσεών του, όπως τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της πλατφόρμας, τις αρχές ευθυγράμμισης με τις επιταγές της Ανοιχτής Επιστήμης, τη σχεδίαση και εφαρμογή μηχανισμών ασφαλείας, την υλοποίηση και παροχή βασικών υπηρεσιών (όπως accounting, log aggregation και data publishing), την τεχνική επαλήθευση των υπηρεσιών του έργου και τέλος την μεταφορά αυτών σε λειτουργικές υποδομές για την παροχή τους στο κοινό μέσα από διαδικασίες και όργανα.Επίσης η CITE σχεδίασε και διαχειρίστηκε τη διασφάλιση ποιότητας καθώς και τις πλατφόρμες συνεργασίας και διάθεσης περιεχομένου που χρησιμοποιήθηκαν κατά έργο.Ο Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της CITE  Γιώργος Παπανίκος ηγήθηκε των δράσεων για τα θέματα οργάνωσης υποδομών, διάθεσης υπηρεσιών καθώς και ανάπτυξης δεξιοτήτων σε θέματα τεχνολογίας, ανοιχτής επιστήμης και EOSC, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της CITE, Κώστας Κακαλέτρης ήταν ο επικεφαλής της Ομάδας Διασφάλισης Ποιότητας του έργου.Το έργο NEANIAS χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020), μέσω της σύμβασης επιχορήγησης υπ' αριθμόν 863448.#openscience #EOSC

  /el/node/649
 • image

  Το Open Science Lens Page Enhancer είναι ένα εργαλείο που κάνει τις πληροφορίες που βρίσκονται στην υποδομή δεδομένων OpenAIRE προσβάσιμες στους επιστήμονες και τους πολίτες, μέσω του προγράμματος περιήγησής τους.Είναι ένα ελαφρύ γραφικό στοιχείο JavaScript το οποίο οι πάροχοι επιστημονικών σελίδων μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους για να επωφεληθούν άμεσα από το OpenAIRE Research Graph, βελτιώνοντας το περιεχόμενο που παρέχουν στους χρήστες τους.Το βίντεο επίδειξης που κυκλοφόρησε παρέχει περισσότερες πληροφορίες για το Open Science Lens και το Page Enhancer, ενώ παρουσιάζει: τη διαδικασία εγγραφής/εγγραφής και αίτησης για ενσωμάτωση και χρήση του Enhancer, τις επιλογές προσαρμογής που δίνονται, και πώς το γραφικό στοιχείο μπορεί να ενσωματωθεί με μια απλή προσθήκη μιας βιβλιοθήκης JavaScript, ακόμη και χωρίς αλλαγή του πηγαίου κώδικα ή της σήμανσης ενός ιστότοπου.

  /el/node/647
 • image

  Στην CITE στηρίζουμε τους νέους και τις νέες αποφοίτους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα! Στις 20/10 συμμετέχουμε ως assessors στο Live Assessment Center του ReGeneration για την ακαδημία Cloud Tools & Technology vol.3. powered by Microsoft, και γνωρίζουμε τους/τις υποψήφιους/ες με στόχο να αναδείξουμε τους finalists του προγράμματος.Μέσω της συνεργασίας μας, συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των νέων της χώρας και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

  /el/node/638

Ευκαιρίες Καριέρας

Έργα

Προϊόντα

 • ARGOS

  Το ARGOS είναι μια υπηρεσία ενσωματωμένη στην πλατφόρμα OpenAIRE και προσφέρεται δωρεάν για χρήση μέσω του Καταλόγου Υπηρεσιών OpenAIRE και του Καταλόγου EOSC. Είναι μια ανοιχτή επεκτάσιμη υπηρεσία - διαθέσιμη ως αυτόνομη υπηρεσία (OpenDMP) και ως υπηρεσία OpenAIRE (ARGOS) - που απλοποιεί τη διαχείριση, την επικύρωση, την παρακολούθηση και τη συντήρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Δεδομένων. Επιτρέπει σε ερευνητές, διαχειριστές, επόπτες κ.λπ.

 • CITE.BPMS
  CITE.BPMS

  Το CITE.BPMS είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού η οποία επιτρέπει σε έναν Οργανισμό να δημιουργήσει ένα σημείο αναφοράς για την οργάνωση, διαχείριση και παρακολούθηση των επιχειρησιακών διεργασιών του. Το CITE.BPMS ενσωματώνει τις λειτουργικότητες εκείνες οι οποίες απαιτούνται για τη διαχείριση μιας διεργασίας την οποία εκτελεί μια επιχειρησιακή μονάδα, από την αφετηρίας τη έως την ολοκλήρωση του χειρισμού της και την αρχειοθέτησή της.

 • Timeroll
  Timeroll

  Η εφαρμογή TimeRoll σας δίνει τον έλεγχο της επιχείρησής σας. Μπορείτε να έχετε πλήρη επισκόπηση της παρουσίας των υπαλλήλων σας με ένα μόνο κλικ. Αναζητήστε εύκολα και γρήγορα το ιστορικό εισόδων - εξόδων των υπαλλήλων σας καθώς και τους λόγους που μπαίνουν και βγαίνουν από το γραφείο.

 • Open Science Lens
  Open Science Lens

  Ένα πρόσθετο του προγράμματος περιήγησης, το οποίο συμβάλλει στην επίλυση, τον εντοπισμό και την εξερεύνηση περιεχομένου Open Science κατά την περιήγηση, μέσω του OpenAIRE Research Graph.

Γιάννης Νεοκοσμίδης

Η συνεργασία με τη CITE είναι ευχαρίστηση, όχι μόνο επειδή η CITE έχει επανειλημμένως αποδείξει σε εμάς την ικανότητά της να παραδίδει υψηλής ποιότητας λύσεις σε σύντομα χρονικά διαστήματα, αλλά επίσης εξαιτίας της ανοικτόμυαλης, ενημερωμένης προσέγγισης σε προβλήματα, που παραδίδει καινοτόμες λύσεις σε οποιαδήποτε πρόκληση εμφανιστεί στους ειδικούς της.