Home » Nέα

Nέα

 • Η CITE συμμετέχει στις Ημέρες Καριέρας 2024 22/05/2024 to 23/05/2024
  2 days remaining

  Η Cite συμμετέχει στις Ημέρες Καριέρας 2024 "Χάραξε το Μέλλον σου στην Αγορά Εργασίας" του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 22 & 23 Μαΐου 2024.

 • Το UniverCITE ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. είναι εδώ 30/04/2024 to 30/09/2024

  Το UniverCITE ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. είναι εδώ για να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα κάθε ανάγκη ενός πανεπιστημιακού ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

 • Η CITE συμμετέχει στο Live Assessment Center για τον τομέα του Digital Acceleration | Data Engineering Lab 25/04/2024

  Στη CITE στηρίζουμε τους νέους και τις νέες αποφοίτους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα! Στις 25/04 συμμετέχουμε ως assessors στο Live Assessment Center του Project Future για το ReGeneration Academy στον τομέα του Digital Acceleration | Data Engineering Lab που διοργανώνεται από την TITAN και γνωρίζουμε τους/τις υποψήφιους/ες με στόχο να αναδείξουμε τους finalists του προγράμματος.

  Μέσω της συνεργασίας μας, συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των νέων της χώρας και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 • OSTrails kick off meeting στην Αθήνα 07/03/2024

  Στις 5-6 Φεβρουαρίου 2024 στην Αθήνα, Ελλάδα, ξεκίνησε το ταξίδι του Open Science Trails. Το OSTrails είναι ένα 3ετές έργο Horizon Europe, το οποίο συντονίζεται από την OpenAIRE, που στοχεύει να θέσει τις απαραίτητες βάσεις για τον εξορθολογισμό της FAIR αξιολόγησης και της δυνατότητας δράσης μηχανών στο European Open Science Cloud, ενισχύοντας και συνδέοντας τις φάσεις Σχεδιασμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης της έρευνας.

 • Job Festival 2024 από skywalker.gr 09/02/2024 to 10/02/2024

  Η CITE θα βρίσκεται για άλλη μια χρονιά στο Athens #JobFestival. Η εκδήλωση θα γίνει 9 & 10 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις 10:00 έως τις 18:00.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κάνοντας εγγραφή στη σελίδα της εκδήλωσης:

  https://jobfestival.gr/athens-jobfestival2024.

 • OSTrails kickoff meeting 2024 08/02/2024

  Το νέο μας έργο OSΤrails για το Europe Project, μόλις ξεκίνησε τις δραστήριότητες του στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2024, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τα επόμενα 3 χρόνια αναμένονται πολλά νέα εργαλεία για τη διαχείριση του ερευνητικού προϊόντος. 

 • Ημερίδα πληροφόρησης IntelComp 21/11/2023

  Η ημερίδα πληροφόρησης του έργου IntelComp διεξήχθη με επιτυχία από το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" και το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας - ΕΛΙΔΕΚ, με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας

  Αξιόλογοι ομιλητές παρουσίασαν σε βάθος τις απόψεις,τα οράματα, τις προσπάθειες και τις προσδοκίες κυβερνητικών, ακαδημαϊκών, ερευνητικών, υπεύθυνων χάραξης πολιτικής και της βιομηχανίας για την κλιματική ουδετερότητα σε τομείς όπως η Ενέργεια και η Γεωργική Παραγωγή.

 • Ημερίδα Παρουσίασης 20/11/2023

  Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 οργανώνεται από το έργο μας IntelComp Εθνική Ημερίδα Πληροφόρησης ως προς τη συμβολή και τη συνεισφορά της Επιστήμης – Τεχνολογίας – Καινοτομίας (ΕΤΚ) στο δρόμο προς την εθνική προσαρμογή και διαχείριση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

 • Πρόσκληση στην παρουσίαση ψηφιακών εφαρμογών έργου myEleusis 25/10/2023

  Γνωρίστε τα αποτελέσματα του myEleusis μέσα από τη διαδικτυακή ημερίδα του έργου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, στις 10:00 πμ.

  Δηλώστε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο .

   

  Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας

 • Η CITE συμμετέχει στο 10ο κύκλο του ProjectFuture από την Τράπεζα Πειραιώς για τον τομέα του Business Intelligence & Data Engineering 24/10/2023

  Στη CITE στηρίζουμε τους νέους και τις νέες αποφοίτους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα! Στις 24/10 συμμετέχουμε ως assessors στο Live Assessment Center για τον 10ο κύκλο του Project Future, που διοργανώνεται από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το ReGeneration και γνωρίζουμε τους/τις υποψήφιους/ες με στόχο να αναδείξουμε τους finalists του προγράμματος.

  Μέσω της συνεργασίας μας, συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των νέων της χώρας και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 • Η CITE συμμετέχει στο 10ο κύκλο του ProjectFuture από την Τράπεζα Πειραιώς για τον τομέα του Mobile Development with C# 23/10/2023

  Στη CITE στηρίζουμε τους νέους και τις νέες αποφοίτους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα! Στις 23/10 συμμετέχουμε ως assessors στο Live Assessment Center για τον 10ο κύκλο του Project Future, που διοργανώνεται από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το ReGeneration και γνωρίζουμε τους/τις υποψήφιους/ες με στόχο να αναδείξουμε τους finalists του προγράμματος. Μέσω της συνεργασίας μας, συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των νέων της χώρας και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 • Το myEleusis στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 09/09/2023 to 17/09/2023

  Το έργο myEleusis έδωσε το "παρών" στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023 φιλοξενούμενο στο εκθεσιακό περίπτερο του ερευνητικού κέντρου "Αθηνά". Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε εκπροσώπους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του Έργου, ενώ παράλληλα οι επισκέπτες απέκτησαν πρόσβαση ώστε να γνωρίσουν τις εφαρμογές και το περιεχόμενο που προσφέρεται στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας και πιο συγκεκριμένα εκείνων που δεν απαιτούν φυσική παρουσία στο χώρο.

 • Η CITE στη διαδικτυακή ομιλία από την Ακαδημία Social Hackers 21/06/2023

  Η CITE στη διαδικτυακή ομιλία από την Ακαδημία Social Hackers. Μία τεχνική παρουσίαση χρησιμοποιώντας μονοσέλιδες εφαρμγογές ως παράδειγμα για να αναδείξει, συζητήσει και προτείνει προσεγγίσεις σε ένα επιλεγμένο υποσύνολο επαναλαμβανόμενων θεωρήσεων. Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως AuthN, AuthZ, ενίσχυση ασφάλειας, προσβασιμότητα και ευκολία στη χρήση, προσωρινή αποθήκευση, χειρισμός σφαλμάτων, επαναχρησιμοποίηση συνιστωσών.

 • Η CITE συμμετέχει στο Live Assessment Center του ReGeneration για την ακαδημία Digital Acceleration 11/04/2023

  Στην CITE στηρίζουμε τους/τις νέους/νέες αποφοίτους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα! Στις 11/04 συμμετέχουμε ως assessors στο Live Assessment Center του ReGeneration για το ReGeneration Academy for Digital Acceleration | Data Science Lab. 3 powered by @TITAN, και γνωρίζουμε τους υποψήφιους με στόχο να αναδείξουμε τους finalists του προγράμματος. Μέσω της συνεργασίας μας, συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των νέων της χώρας και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 • Η CITE συμμετέχει στο Live Assessment Center του ReGeneration για την ακαδημία Data Engineering vol.2 08/03/2023

  Στην CITE στηρίζουμε τις νέες αποφοίτους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα! Στις 08/03 συμμετέχουμε ως assessors στο Live Assessment Center του ReGeneration για την ακαδημία Data Engineering vol.2 powered by @EY, και γνωρίζουμε τους/τις υποψήφιους/ες με στόχο να αναδείξουμε τους finalists του προγράμματος.

  Μέσω της συνεργασίας μας, συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των νέων της χώρας και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 • Η CITE συμμετέχει στο Live Assessment Center του ReGeneration για την ακαδημία CyberSecurity & DevOps Engineering 08/03/2023

  Στην CITE στηρίζουμε τις νέες αποφοίτους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα! Στις 08/03 συμμετέχουμε ως assessors στο Live Assessment Center του ReGeneration για την ακαδημία CyberSecurity & DevOps Engineering powered by Microsoft , και γνωρίζουμε τους υποψήφιους με στόχο να αναδείξουμε τους finalists του προγράμματος.

  Μέσω της συνεργασίας μας, συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των νέων της χώρας και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 • Ολοκλήρωση του έργου Ορίζοντα 2020 NEANIAS 19/01/2023

  Το έργο μας NEANIAS ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία μετά την αξιολόγησή του από διεθνή ομάδα ειδικών, ορισμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αναγνώρισε τα εξαιρετικά αποτελέσματά του σε διάφορες κατευθύνσεις.

 • Βίντεο επίδειξης Open Science Lens Page Enhancer 29/11/2022

  Το Open Science Lens Page Enhancer είναι ένα εργαλείο που κάνει τις πληροφορίες που βρίσκονται στην υποδομή δεδομένων OpenAIRE προσβάσιμες στους επιστήμονες και τους πολίτες, μέσω του προγράμματος περιήγησής τους.

 • Η CITE συμμετέχει στο Live Assessment Center του ReGeneration 20/10/2022

  Στην CITE στηρίζουμε τους νέους και τις νέες αποφοίτους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα! Στις 20/10 συμμετέχουμε ως assessors στο Live Assessment Center του ReGeneration για την ακαδημία Cloud Tools & Technology vol.3. powered by Microsoft, και γνωρίζουμε τους/τις υποψήφιους/ες με στόχο να αναδείξουμε τους finalists του προγράμματος.

  Μέσω της συνεργασίας μας, συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των νέων της χώρας και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 • Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2014-2020 22/11/2021 to 21/11/2023

  Η CITE έχει ενταχθεί στη δράση «Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού», στo πλαίσιo του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020».

  Ο Κωδικός πράξης του έργου που υλοποιεί η εταιρία είναι ο ΠΕΛΡ3-0324150, με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό στήριξης 46.215,00€ και δημόσια δαπάνη 32.350,50€.

 • Η CITE συμμετέχει στον 7ο κύκλο του ProjectFuture από την τράπεζα Πειραιώς 17/11/2021 to 18/11/2021

  Στη CITE στηρίζουμε τους νέους και τις νέες αποφοίτους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα! Στις 17 και 18 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στο Live Assessment Center για τον 7ο κύκλο του Project Future, το οποίο διοργανώνεται από την τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το ReGeneration ως assessors και γνωρίζουμε τους/τις υποψήφιους/ες ReGenerators, με στόχο να αναδείξουμε τους finalists του προγράμματος. Μέσω της συνεργασίας μας, συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των νέων της χώρας και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 • Το GreenWaterDrone κινητοποιεί επιστήμη και τεχνολογία για την εξοικονόμηση αρδευτικών υδάτων. 13/11/2021

  Το Green Water Drone θέτει την έρευνα και την τεχνολογία στην υπηρεσία της εξοικονόμησης αρδευτικού ύδατος. Με χρήση UAVs και του συντελεστή υδατικής καταπόνησης (CWSI) υπολογίζει με ακρίβεια χωρική και χρονική την ανάγκη άρδευσης μια καλλιέργειας.

 • Το GreenWaterDrone συμμετέχει στην ημερίδα εργασίας του ευρωπαϊκού έργου Horizon 2020 DESIRA 11/11/2021

  Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, το GreenWaterDrone συμμετείχε στην ημερίδα εργασίας του ευρωπαϊκού έργου Horizon 2020 DESIRA (https://desira2020.eu/), μέσω της παρουσίας του συντονιστή εταίρου του ( CITE ). Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, διερευνήθηκαν οι τρέχουσες τεχνο-κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες και καταστρώθηκαν εναλλακτικά σενάρια εξέλιξης ειδών καλλιεργειών τα οποία αντιμετωπίζουν προκλήσεις βιωσιμότητας.

 • Η CITE συμμετέχει στο Live Assessement Center για το ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence 14/10/2021

  Στη CITE στηρίζουμε τους νέους και τις νέες αποφοίτους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα! Σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2021, συμμετέχουμε στο Live Assessment Center για το “ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence powered by Microsoft” ως assessors και γνωρίζουμε τους/τις υποψήφιους/ες ReGenerators με στόχο να αναδείξουμε τους finalists της Ακαδημίας.

  Μέσω της συνεργασίας μας με το ReGeneration, συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των νέων της χώρας και στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 • Έλεγχος συστημάτων του έργου GreenwaterDrone 26/04/2021 to 27/04/2021

  Η ομάδα εργασίας του Green Water Drone ελέγχει τα συστήματα του έργου στο πεδίο.

 • Η CITE συμμετέχει στο Live Assessement Center για το ReGeneration Academy 16/03/2021

  Η CITE θα συμμετάσχει στο Live Assessement Center για το ReGeneration Academy 4WOMEN in tech | Project Management powered by Microsoft, στο πλαίσιο του DiGiYouth Initiative, βοηθώντας νέες απόφοιτους να αναδυθούν και να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα στον τομέα της Τεχνολογίας. Το ReGeneration Academy 4WOMEN in tech | Project Management powered by Microsoft είναι η πρώτη ακαδημία του @ReGeneration με στόχο να ενδυναμώσει την νέα γενιά γυναικών επαγγελματιών.

 • NEANIAS Open Call 12/03/2021

  Μην χάσετε το διαδικτυακό μας σεμινάριο, στις 17 Μαρτίου, στις 15:00 CET, όπου θα παρουσιαστεί το έργο, τα βραβεία, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ανοιχτή Πρόσκληση.

  Το πρόγραμμα:

 • Το GreenWaterDrone στην τελική ευθεία 14/09/2020

  Στην τελευταία του φάση έχει μπει το έργο GreenWaterDrone (www.greenwaterdrone.eu) από το καλοκαίρι του 2020, έχοντας πλέον σε μεγάλο βαθμό ολοκληρώσει τις τεχνικές συνιστώσες του, οι οποίες αφορούν σε επιστημονικά μοντέλα εκτίμησης ανάγκης άρδευσης (CWSI), λογισμικά εφαρμογών, πλατφόρμα εναέριας καταγραφής και επίγειο σταθμός μετρήσεων.

 • Οι προκλήσεις και η πρόταση του Έργου ΝΕΑΝΙΑS 15/07/2020

  ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (E.Ε.) υποστηρίζει δυναμικά το όραμα μιας παγκόσμιας και ευρέως προσβάσιμης Ανοικτής Επιστήμης, επικεντρωμένης στα δεδομένα (data driven Open Science), διατυπώνοντας παράλληλα στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής για την Ενιαία Αγορά καθώς και της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για το Νέφος (Cloud), το Ευρωπαϊκό Νέφος Ανοικτής Επιστήμης (European Open Science Cloud - EOSC).

 • Το παραδοτέο "D9.2 Βιωσιμότητα και μεθοδολογία αξιολόγησης" υποβλήθηκε με επιτυχία - NEANIAS 26/06/2020

  Η «Βιωσιμότητα και μεθοδολογία αξιολόγησης» ανέβηκε με επιτυχία στην πλατφόρμα ΕΕ. Το έγγραφο περιγράφει το γενικό μεθοδολογικό πλαίσιο που θα χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση των επιχειρηματικών προοπτικών και των περιπτώσεων καινοτομίας του NEANIAS.

 • NEANIAS στις Ομάδες Εργασίας EOSC - Ο CRIO της CITE Γεώργιος Κακαλέτρης είναι πλέον μέλος της Ομάδας Εργασίας Αρχιτεκτονικής του EOSC 11/06/2020

  Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι η Ελένη Πέτρα, Διευθύντρια Έργου και ο Γεώργιος Κακαλέτρης, Τεχνικός Διευθυντής του έργου NEANIAS, έγιναν πρόσφατα μέλη της Ομάδας Εργασίας Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων του EOSC και της Ομάδας Εργασίας Αρχιτεκτονικής αντίστοιχα.

  Η ομάδα εργασίας "Δεξιότητες και Εκπαίδευση" εργάζεται για την ανάπτυξη ικανοτήτων (δεξιοτήτες) και δυνατοτήτων (εκπαίδευση) για το EOSC.

 • Οι προκλήσεις της ραδιοαστρονομίας στην εποχή του SKA 02/06/2020

  Την τελευταία δεκαετία, η χιλιοστομετρική ραδιοαστρονομία ήταν η αιχμή του δόρατος πολλαπλών σημαντικών ανακαλύψεων που έχουν βελτιώσει σημαντικά τις γνώσεις μας για το Σύμπαν, με όργανα όπως το ALMA συγκρίσιμο με τα καλύτερα οπτικά και υπέρυθρα τηλεσκόπια όσον αφορά την ευαισθησία και τη γωνιακή ανάλυση. Βρισκόμαστε όμως, στα πρόθυρα μιας νέας επανάστασης. Το Square-Kilometer Array (SKA), ένα διεθνές συνεργατικό έργο στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 100 επιστημονικοί και τεχνολογικοί συνεργάτες από 20 χώρες, θα γίνει το μεγαλύτερο (ραδιο)συμβολόμετρο που κατασκευάστηκε ποτέ.

 • Selfie Drones για Τρισδιάστατη Μοντελοποίηση, Γεωλογική Χαρτογράφηση και Συλλογή Δεδομένων: Βασικά Παραδείγματα από το Ηφαιστειακό Συγκρότημα της Σαντορίνης, Ελλάδα 26/05/2020

  Το άρθρο «Selfie Drones για Τρισδιάστατη Μοντελοποίηση, Γεωλογική Χαρτογράφηση και Συλλογή Δεδομένων: Βασικά Παραδείγματα από το Ηφαιστειακό Συγκρότημα της Σαντορίνης, Ελλάδα» παρουσιάστηκε στο GISTAM 2020.

  Οι συγγραφείς είναι οι Fabio Luca Bonali, Βαρβάρα Αντωνίου, Όθωνας Βλασόπουλος, Alessandro Tibaldi και Παρασκευή Νομικού, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των:

 • Η CITE συμμετέχει virtually στην αξιολόγηση υποψηφίων για το Project Future της Τράπεζας Πειραιώς 07/04/2020 to 08/04/2020

  Η CITE συμμετέχει και virtually πλέον στην αξιολόγηση υποψηφίων για το Project Future της Τράπεζας Πειραιώς. Την Τρίτη 07 Απριλίου και την Τετάρτη 08 Απριλίου έγιναν συνεντεύξεις υποψηφίων για τα προγράμματα "Mobile Apps Development" και ".NET" αντίστοιχα, όπου στελέχη της CITE βοήθησαν στην επιλογή των τελικών συμμετεχόντων.

  #ProjectFuture#ReGenerationGR#PiraeusBank

 • Η CITE στην εκδήλωση Επί το Έργον, #JobDay DEV 20/01/2020

  Ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της εταιρείας μας, κ. Γιώργος Παπανίκος και ο επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης Εφαρμογών, κ. Διαμαντής Τζιώτζιος, βρέθηκαν την Κυριακή 19/1/2020 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της εκδήλωσης Επί το Έργον, #JobDay DEV. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μεγάλο αριθμό νέων μηχανικών λογισμικού που προσήλθαν στον χώρο παρουσίας της, σχετικά με τις ανησυχίες τους, τις ευκαιρίες εργασίας στη CITE αλλά και γενικότερα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την προοπτικές της Πληροφορικής στην Ελλάδα και τον Κόσμο.

 • H CITE συμμετέχει ενεργά στο Project Future της Τράπεζας Πειραιώς 06/11/2019

  Η CITE απάντησε ενεργά στην πρόσκληση για τον 3ο κύκλο του ProjectFuture της Piraeus Bank, με δύο στελέχη της να συμμετέχουν στο τελικό στάδιο αξιολόγησης υποψηφίων στις 31 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου. Εκεί, μέσα από συνεντέυξεις σε πολλούς ικανούς υποψηφίους, βοήθησαν στην διάκριση των finalists που θα λάβουν εκατοντάδες ώρες εκπαίδευσης στο

 • Η CITE ανοίγει νέες θέσεις εργασίας σε Σπάρτη και Αθήνα 24/07/2019 to 30/09/2019

  Η CITE ανοίγει νέες θέσεις εργασίας στη Σπάρτη και την Αθήνα. Μη χάσετε την ευκαιρία να χτίσετε την καριέρα σας σε ένα Software House που καινοτομεί!

 • Η CITE συνεργάζεται με Microsoft Azure και Teams 08/04/2019

  Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των υποδομών συνεργασίας της CITE στο Azure. Η CITE συνεργάζεται με τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο με χρήση των Microsoft Sharepoint και Microsoft Teams.

 • Το διαδίκτυο «φωτίζει» την σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και με λακωνική συνδρομή 06/07/2018

  Στην αξιοσημείωτη συνδρομή της CITE στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό έργο EarthServer στο πλαίσιο του Horizon 2020 έκανε αναφορά ο Λακωνικός Τύπος στο φύλλο του Σαββάτου 7 Ιουλίου 2018.

 • 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 05/05/2018 to 06/05/2018

  H CITE πήρε μέρος στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στη Ρόδο, με τη συμμετοχή να τερματίζει 2η στην κατηγορία της.

 • Δελτίο Τύπου - Earth Server 2 28/02/2018

  Εξερευνώντας τα "κανάλια" του Άρη και την "σκοτεινή" πλευρά της Σελήνης από το σαλόνι σας.

 • Ημερίδα Υδατοκαλλιέργεια - Εργαλεία & Υπηρεσίες 09/02/2018

  Η ομάδα μας ως μέλος του έργου BlueBRIDGE συμμετέχει στην ημερίδα σχετικά με την Υδατοκαλλιέργεια και τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου.

  Η ημερίδα διοργανώνεται παράλληλα από τους συνεργάτες μας από το MADgIK και την I2S και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ. ΑΘΗΝΑ.

 • Ερευνητικό Έργο Green Water Drone 05/01/2018

  Με συνάντηση με σημαντικούς παραγωγούς της Τριφυλίας, οι οποίοι αγκαλιάζουν την καινοτομία, προετοιμάστηκε η έναρξη του νέου ερευνητικού έργου Green Water Drone.

  Η συνάντηση οργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία, την Παρασκευή 5/1/2018, από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου / Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και συντονίστηκε από τον Δ/ντη της υπηρεσίας κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο.

 • "Νέας γενιάς εργαλεία για την υδατοκαλλιέργεια" Webinar 22/11/2017

  Στις 22 Νοεμβρίου 2017, 12:00μ.μ.CET διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου BlueBRIDGE ένα webinar πάνω στα "Νέας γενιάς εργαλεία για την Υδατοκαλλιέργεια". Το webinar είχε ως κύριο άξονα τα εργαλεία που προσφέρει το BlueBRIDGE με τα οποία οι παραγωγοί υδατοκαλλιλεργειας μπορούν να εκτιμήσουν την απόδοση της παραγωγής τους, εκμεταλλευόμενοι σύγχρονες μεθόδους Μηχανικής Μάθησης πάνω σε πραγματικό ιστορικό δεδομένων παραγωγής.

  Περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες από την Ευρώπη παρακολούθησαν το webinar.

 • OpenCoffee Sparti VIII - 20 Νοεμβρίου 2017 20/11/2017

  Συναντήστε την CITE στο επερχόμενο OpenCoffee VIII, στις 20 Νοεμβρίου 2017, 5μ.μ. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πελοποννήσου στη Σπάρτα και θα επικοινωνηθεί η πορεία και οι δραστηριότητες της εταιρείας μέχρι σήμερα.

  Επιπλέον θα παρουσιαστούν σημαντικές εταιρικές συνεργασίες, προϊόντα που υλοποιεί η CITE και θα συζητήσουμε την επιχειρηματική προοπτική των ΤΠΕ στο Ελληνικό περιβάλλον.

 • EO Open Science 2017 25/09/2017 to 28/09/2017

  Σε περίπτωση που το χάσατε, ορίστε πως καταφέραμε να κάνουμε περισσότερα από 120Petabytes δεδομένων προσβάσιμα κατά τα OGC standards! Μια λύση σχεδιασμένη από την CITE και υλοποιημένη σε συνεργασία με ECMWF & Rasdaman στο πλαίσιο του έργου EarthServer 2.

  Η παρουσίαση δόθηκε από την Julia Wagemann κατά τη διάρκεια του EO Open Science 2017 από την ESA, και έλαβε χώρα 25 - 28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Έρευνας Διαστήματος (ESRIN) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA). 

 • Horizon2020 - Συνάντηση Έργου EarthServer, Αθήνα, 7-9 Ιουνίου 07/06/2017 to 09/06/2017

  H CITE φιλοξενεί την 9η Συνάντηση του Earthserver2,  ενός ερευνητικού έργου που χρηματοδοτείται υπό το Horizon2020 της EE. Η συνάντηση θα πραγματοποιθεί στο ξενοδοχείο Best Western Ilisia, μεταξύ της 7ης και 9ης Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το ουσιώδες σημείο στο χρονοδιάγραμμα του έργου, καθώς διαγράφεται ο τρίτος και τελευταίος χρόνος της ανάπτυξής του, το EarthServer θα παρέχει καταπληκτικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες στους ερευνητές της γεωλογικής παρατήρησης, της κλιματικής επιστήμης, της θαλάσσιας επιστήμης, της πλανητικής επιστήμης κ.α.

 • Η CITE στην έκθεση CeBIT 2017 27/03/2017

  Η CITE έλαβε μέρος στην CeBIT 2017, μια παγκοσμίου φήμης έκθεση και συνέδριο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε στο Ανόβερο με εκθέτες και επισκέπτες εξειδικευμένους στον τομέα των ΤΠΕ. Η CITE κατάφερε να επικοινωνήσει με επιτυχία προϊόντα μεγάλης κλίμακας τα οποία η εταιρεία και οι ειδικοί της έχουν υλοποιήσει αποκλειστικά ή μέσω εξωτερικής ανάθεσης. Συγκεκριμένα, στην έκθεση CeBIT 2017 στο Ανόβερο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το TimeRoll ως δωρεάν εφαρμογή για χρήση εκτός σύνδεσης.

 • 4η Συνάντηση Τεχνικής Επιτροπής BlueBRIDGE 07/03/2017

  Η 4η Συνάντηση Τεχνικής Επιτροπής BlueBRIDGE έλαβε χώρα στις 7-10 Μαρτίου 2017 στην Κοπεγχάγη. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο για την Εξερεύνηση της Θάλασσας ICES. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί η τρέχουσα πρόοδος του έργου αλλά επίσης να οριστεί ένα πλάνο δράσεων για τους επόμενους μήνες.

 • Η CITE Παρουσιάζει στο HydroMedit 2016 10/11/2016

  Η CITE συμμετέχει στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας & Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, Νοέμβριος 10-12 2016, Μεσολόγγι, Ελλάδα (http://hydromedit2016.apae.uth.gr/) με μια παρουσίαση του Χαράλαμπου Δημητρακόπουλου, ερευνητή και συμβούλου της CITE, με θέμα ένα τεχνο-οικονομικό μοντέλο αποτίμησης για την ανάλυση επενδύσεων ιχθυοκαλλιεργειών βασισμένες στο κόστος.

 • 2η Συνάντηση Τεχνικής Επιτροπής BlueBRIDGE 24/06/2016

  Η 2η Συνάντηση Τεχνικής Επιτροπής του BlueBRIDGE έλαβε χώρα στις 14-17 Ιουνίου 2016 στο Ηράκλειο της Κρήτης και φιλοξενήθηκε από το ΙΤΕ σε μια εξαιρετική τοποθεσία. Η συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία για μια παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και οραμάτων μεταξύ των συνεργατών σε τομείς όπως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση τεχνολογικών λύσεων και η ανάλυση περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων.

 • Η CITE στην έκθεση ICT2015 27/10/2015

  Η CITE έδωσε το παρόν στην έκθεση ICT2015 που διεξήχθη στη Λισαβόνα (PT) ώστε να παρουσιάσει μαζί με το PML και την Rasdaman Gmbh, το ερευνητικό έργο EarthServer-2. Το περίπτερο του έργου βρισκόταν στην Transform Area T14 και ανήκε στους λίγους εκθέτες που επιδείκνυαν με διαδραστικό τρόπο την επεξεργασία και οπτικοποίηση γεω-δεδομένων, προσελκύοντας πολλούς συμμετέχοντες οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την κοινοπραξία του έργου και τα τεχνολογικά της επιτεύγματα.

 • Παρουσίαση "Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στη ψηφιακή εποχή" 18/09/2015

  Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» και η ένωση εταιρειών «PostScriptum–CITE» διοργάνωσαν μια ανοικτή εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στην ψηφιακή εποχή». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Fougaro the Gallery».

 • Έναρξη έργου BlueBRIDGE 01/09/2015

  Το έργο BlueBRIDGE  ξεκίνησε τις δραστηριότητές του την 1η Σεπτεμβρίου 2015. Η CITE, μεταξύ διεθνώς αναγνωρισμένων οργανισμών, στοχεύει να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων, καινοτόμων εργαλείων για ερευνητές, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και επενδυτές.

 • Εκκίνηση Έργου H2020 EarthServer 2 05/05/2015

  Το πρόγραμμα H2020 EarthServer 2 ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015. Η CITE συμμετέχει ως ένας από τους βασικούς παροχείς τεχνολογίας που καλύπτει τα πεδία των ορισμών και της επέκτασης της γλώσσας αναζήτησης WCPS2.0 καθώς και άλλων τεχνολογιών.

  Το έργο EarthServer-2 παρέχει υπηρεσίες δυναμικής ανάλυσης (agile analytics) σε μεγάλους κύβους δεδομένων της Γης από αισθητήρες, εικόνες, προσομοιώσεις και στατιστικά στοιχεία. Οι υπηρεσίες αυτές αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για μη ειδικούς όσο και για ειδικούς καθώς παρέχεται:

 • Rare

  Το RARE έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος το οποίο θα μπορεί να υπολογίζει την πιθανότητα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος σχεδόν σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας δεδομένα που σχετίζονται με τον οδηγό, το όχημα και το οδικό δίκτυο, το τρίπτυχο δηλαδή που συνθέτει την οδική ασφάλεια.

   

   rare logo

   

 • Έργα Αδελφοποίησης (Twinning)

  Το σχέδιο αδελφοποίησης (Twinning) αποσκοπεί στη συγκέντρωση και τη διευκόλυνση της ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και των δικαιούχων χωρών. Πρόκειται για ένα μέσο, το οποίο ιδρύθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ, προκειμένου να φιλοξενήσει τη θεσμική συνεργασία μεταξύ των δημόσιων διοικήσεων μιας χώρας μέλους της ΕΕ και της αντίστοιχης δομής μιας άλλης δικαιούχου χώρας.

 • Η Εταιρεία

  Η Communication & Information Technologies Experts Α.Ε. είναι μια σύγχρονη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των υπηρεσιών και λύσεων συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Από την ίδρυσή της (2007) με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας, παρέχει το νομικό πρόσωπο-ομπρέλα κάτω από το οποίο εκφράζεται η μεγάλη εμπειρία μελών και συνεργατών της σε μια σειρά από τομείς της ευρύτερης περιοχής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

 • Πιστοποιήσεις ISO 9001:2015 & 27001:2013

  Η CITE παρέχει υπηρεσίες πιστοποιημένες βάσει του προτύπου ISO9001:2015 στους ακόλουθους τομείς:

 • UniverCITE Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

  Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για τις ανάγκες κάθε Πανεπιστημιακού Κέντρου Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης​ (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)

 • IntelComp

  Το έργο IntelComp παραδίδει μια πλατφόρμα για την ανάλυση και διαμόρφωση πολιτικών Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, η οποία βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη